Laan van Spartaan
Logo Logo

Sportieve stadsbuurt met prima voorzieningen

In de omgeving van Laan van Spartaan, vooral in het gezellige Bos en Lommer, is van alles te doen, te eten en te beleven. Het hart van de buurt bestaat uit gloednieuwe sportvoorzieningen. Daaromheen liggen grote en kleinere gebouwen met hoven, tuinen, appartementen, gezinswoningen en prima (buurt)voorzieningen.

Laan van Spartaan is een prettige mix van mensen en voorzieningen. Het (gesloten) binnenhof leent zich prima als buitenspeelplaats voor de allerkleinsten, de 'groten' kunnen zich prima vermaken in de sportieve omgeving. In de wijk zijn veel voorzieningen, zoals een zorgorganisatie, supermarkt, tandarts, badmintonvereniging, sporthal, klimhal en een voetbalvereniging met velden midden in de wijk.

Laan van Spartaan
Van alles te doen, te eten en te beleven

Voorzieningen in Laan van Spartaan

Winkelen

Via de fietsbrug over de Erasmusgracht ben je zó in het centrum. Even onder de A10 door en je bent al bij het Bos en Lommerplein voor je dagelijkse boodschappen. Hier is ook bijna de hele week markt! Je kunt er al je verse boodschappen doen – en veel meer dan dat. Shoppen kun je daarvoor of daarna prima in de winkels rondom en aan het plein. Lekkere lunchhapjes zijn overal te vinden.

Eten en drinken

Lekker neerstrijken op een terras aan het water? Dan kan bijvoorbeeld bij Café Terras Oostoever, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Sloterplas. Wil je de dag afsluiten met een mediterraan diner en een goed glas wijn, dan zit je goed bij restaurant Fossa aan de Erasmusgracht. 

Onderwijs

Het Regionaal Opleidingencentrum van Amsterdam (ROCvA) biedt verschillende vormen van (beroeps) onderwijs: VMBO, beroepsopleidingen, volwassenenonderwijs en trainingen en contractopleidingen. In de strook langs de Jan van Galenstraat biedt het ROCvA straks een onderwijsvorm aan die uniek is in Nederland: het Community College.

Recreatie

Zin in een lekkere wandeling? Het Erasmuspark is vlakbij Laan van Spartaan. Hier kun je heerlijk uitwaaien op een mooie zondagmiddag. Er zijn mooie lanen om in te wandelen en er is een groot speelveld voor de kinderen.

Sportief

Laan van Spartaan heeft een sportief karakter. In het schitterende gebouw van de Tribune vind je onder andere het indoor klimcentrum Mountain Network, met een klimhal van 15 meter, maar ook een krachtsportruimte, een bergsportwinkel en een gezellige bar met eetcafé. Ook heeft Laan van Spartaan een eigen sportaccommodatie. De oude sporthal wordt geheel vernieuwd tot high-tech sportpaleis. De sporthal is het vaste adres van badmintonvereniging Slotermeer. Voetballen kun je bij VVA/Spartaan, een van de oudste voetbalverenigingen van Amsterdam.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
In voorbereiding Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?