Wonen in Amsterdam-West

Het nieuwbouwplan Laan van Spartaan ligt in het stadsdeel Amsterdam-West, in de steeds leuker wordende wijk ‘Bos en Lommer’. In dit deel van Amsterdam-West is genoeg te doen, te eten en te beleven.

Samenvoeging stadsdelen

Stadsdeel Amsterdam-West is ontstaan door een samenvoeging van de stadsdelen Oud-West, Westerpark, De Baarsjes en Bos en Lommer. Je vindt er rustige, nette woonwijken met elegante herenhuizen, maar ook winkelstraten, straatmarkten, culturele centra, knusse café’s en grote terrassen. Een buurt waar bewoners de hectische ‘urban lifestyle’ onderbreken in idyllische koffiecorners, om rustig de krant te lezen of bij te kletsen met vrienden onder het genot van een kop koffie.

Aangenaam leven

Wat de omgeving van Laan van Spartaan zo aangenaam maakt, is de combinatie van water (de Erasmusgracht), ruimte, veel licht en vooral véél groen. Je hebt het gevoel alsof je ergens buiten woont. In de directe omgeving kun je wandelen, fietsen, varen en joggen. Bijvoorbeeld in het uitgestrekte Gerbrandypark, het Erasmuspark, of op de groene oevers van de Sloterplas. Maar zoals gezegd is er ook genoeg levendigheid in de buurt. In het gerevitaliseerde Bos en Lommer steken leuke horecagelegenheden, fijne winkels en andere voorzieningen de kop op.

Hoe kan je Laan van Spartaan het beste bereiken? Bereikbaarheid
Ontdek wat Laan van Spartaan te bieden heeft Voorzieningen